Sistemele pentru Detecția Fumului și Incendiului

Sistemele pentru Detecția Fumului și Incendiului

Sistemele de alarmare
 pentru acasă nu sunt doar pentru detectarea spărgătorilor. Un alt rol important, pe care tehnologia de securitate îl poate avea în locuința ta, este acela de a adăuga un strat suplimentar de protecție, pentru depistarea unui posibil incendiu.

Spre deosebire de caracteristica de intruziune, care poate fi activă doar atunci când sistemul este armat, dispozitivele de detectare a incendiului nu trebuie să fie pornite și oprite, ele lucrează non-stop, 24 de ore din 24.

Companiile de securitate recomandă pentru fiecare sistem vândut și achiziționarea unui senzor care monitorizează căldura și fumul din locuința ta. Monitorizarea apariției unui incendiu este un motiv major pentru a avea un sistem de alarmă acasă, în primul rând.

Să presupunem că nu sunteți acasă atunci când se produce incendiul, ceea ce face să nu auziți alarma nemonitorizată a sistemului. Dar dacă sunteți acasă și veți fi înconjurat de fum? Cele mai multe decese sunt provocate nu de focul în sine, ci de inhalarea de fum.

Nu ar fi mai bine să fiți avertizați în cazul apariției fumului, iar pompierii să vină la timp pentru stingerea incendiului ?

Avantajele includerii monitorizării pentru fum & incendiu în sistemul de securitate

Alarmele de fum nemonitorizate nu vor avertiza pompierii. Ele nu sunt de ajutor atunci când ești plecat de acasă. Monitorizarea pentru incendiu ar trebui să vă aducă reduceri la asigurarea pentru casă.

Animalele de companie care sunt singure acasă, au deasemenea, nevoie de o protecție împotriva incendiilor.

Explicarea funcționării senzorului de căldură și fum

Cel mai important element al monitorizării incendiului de acasă îl reprezintă senzorul de căldură și fum de tip wireless. Cele mai bune dispozitive actuale conțin 3 tehnologii separate de detectare a focului.

Detectarea fumului se realizează prin utilizarea unei tehnologii fotoelectrice, care sesizează particulele de fum din aer, cu ajutorul unui senzor. Această tehnologie este cea mai bună pentru detectarea incendiilor mocnite, fiind cea mai des folosită astăzi.

Senzorul de temperatură are ca punct de declanșare standard nivelul de 57 de grade Celsius. După ce detectorul a simțit că în cameră s-a ajuns la această temperatură, el activează alarma.

Senzorul ”ratei de creștere” a temperaturii poate determina dacă în cameră căldura a crescut cu mai mult de 9-10 grade Celsius, într-o perioadă de 60 de secunde. Acest fapt neobișnuit va produce, de asemenea, declanșarea alarmei.

Cei mai buni senzori wireless de căldură și fum conțin toate cele trei tehnologii, pentru a vă oferi cea mai bună protecție a casei împotriva incendiilor.

Locurile unde sunt plasați senzorii

În general, senzorii de căldură și fum sunt montați sus pe perete sau pe tavan și ca regulă nu în colțurile camerei. În cazul în care aveți o casă cu mai multe etaje, este recomandat să fie instalat câte un senzor pe fiecare nivel.

După cum vă puteți imagina, bucătăria nu este un loc ideal pentru montarea senzorului de căldură și fum. Există o probabilitate foarte mare pentru o alarmă falsă. Același lucru se poate spune și despre baie, deoarece aburul poate fi considerat "fum", de către senzor.

Cea mai bună soluție este monitorizarea detectării incendiului

Este minunat să știi că dacă ești departe de casă – sau dacă ești în locuință și a apărut fum, sosirea pompierilor se va petrece în doar câteva minute.

De aceea, monitorizarea printr-un senzor de căldură și fum reprezintă cea mai înțeleaptă alegere.

www.Security-Solution.ro vă poate oferi o monitorizare privind detectarea incendiului în locuința dvs.

www.Security-Solution.ro vă asigură instalarea unui sistem de securitate complet, inclusiv al senzorilor de căldură și fum împotriva incendiilor. 

Post by Security Solution

0 Comentariu

Comentariu (0)

Scrie un comentariu

Reload

Adauga