Ce faci dacă observi că ți-a fost ”SPARTĂ” casa

Ce faci dacă observi că ți-a fost ”SPARTĂ” casa

Inimaginabilul s-a produs, iar casa ta a fost spartă.

După ce evenimentul s-a produs, vei fi foarte ocupat cu multe lucruri. Dar, dacă ai constatat că hoțul este încă în casă, cum procedezi?

Vă prezentăm în continuare primii pași pe care să îi urmezi după o spargere, pentru a te asigura că tu și familia ta sunt în siguranță.

1. Fii precaut și stai în siguranță

Mai întâi de toate nu trebuie să faci nimic necugetat. Dacă ai revenit acasă și constați că s-a produs o spargere, nu intra în casă. Există posibilitatea ca hoțul să fie încă în interior. Stai în mașină sau așteaptă în casa unui vecin.

2. Sună la numărul de urgență 112

De îndată ce ești într-un loc sigur, sună la poliție, la numărul de urgență 112. Este important să anunți poliția din mai multe motive. Poliția va fi în măsură să vă ajute să evaluați situația și să vă asigure că puteți să vă întoarceți acasă în siguranță.

Polițiștii vor întocmi un raport, care va fi important pentru tine, atunci când vei înainta cererea pentru despăgubiri, la compania de asigurări. Cu toate că doar jumătate din spargeri sunt anunțate la poliție, trebuie să faci asta.

Acest lucru este un pas important pentru a avea siguranță în viitor, pentru tine și pentru cartierul în care locuiești.    

3. Fă o evaluare detaliată a situației

În continuare, notează-ți orice îți amintești despre eveniment. Ai văzut hoțul? Cum arăta? Care sunt pagubele pe care le-ai observat? A fost spartă ușa? Orice detaliu pe care ți-l amintești te ajută!

Apoi, fă o listă cu lucrurile care îți lipsesc și una cu obiectele deteriorate la pătrunderea hoțului (uși, ferestre). Puteți oferi descrierea spargerii și listele întocmite poliției, ele fiind de mare ajutor în derularea investigației și în posibila recuperare a lucrurilor furate.

4. Contactează compania de asigurări și fă o cerere de despăgubire

Următorul pas pe care trebuie să-l faci este de a apela la compania ta de asigurări, unde trebuie să mergi pentru a face o cerere de despăgubiri. Asigură-te că ai la îndemână raportul poliției, deoarece asigurătorul are nevoie de informații legate de spargerea petrecută la locuința ta.

Compania de asigurări ar putea trimite un agent pentru a investiga situația de la tine de acasă. După ce ai terminat această treabă, te poți întoarce liniștit, totul va reintra în normal.

Acum , este absolut necesar să faci o evaluare a ușilor, a ferestrelor, a încuietorilor de la casă și a defecțiunilor acestora.

Imediat, trebuie să treci la reparațiile necesare, care să îți asigure siguranța familiei tale, apelând la un specialist.

5. Ia măsuri suplimentare de securitate a casei

Înlocuirea și modernizarea încuietorilor este o soluție foarte bună pentru a te simți în siguranță, într-un timp scurt. Există unele încuietori moderne, inclusiv unele care au un cod de acces, dar și alte setări precum pornirea sau stingerea luminilor din casă sau modificarea temperaturii din camere.

Pentru a fi în siguranță deplină, este recomandat să montezi un sistem de securitate acasă, prin care poți monitoriza tot ce se întâmplă în casă, atunci când ești plecat la serviciu sau în vacanță.

Sistemele de securitate pentru acasă oferă posibilitatea monitorizării locuinței de la distanță, cu ajutorul unei aplicații instalate pe smartphone. Astfel, siguranța tuturor membrilor tăi de familie, inclusiv a copiilor este pe deplin rezolvată.

Security-Solution.ro vă oferă sisteme de securitate complete pentru casă. 
Apelați cu încredere la Security-Solution.ro care vă asigură montajul și instalarea sistemelor de securitate.
Dacă nu știți ce cuprinde un sistem de securitate, Security-Solution.ro vă asigură consultanța, montajul și instalarea acestuia.

 

Post by Security Solution

0 Comentariu

Comentariu (0)

Scrie un comentariu

Reload

Adauga